pondělí 29. září 2014

Bezpečný domov, začněte kvalitním zabezpečením dveří

Bezpečný domov, začněte kvalitním zabezpečením dveří


Domov je pro každého z nás místo, kde se cítíme dobře a v bezpečí. Ale ne každý dům je bezpečný. Vyrazit obyčejné nezabezpečené dveře umí kde kdo, a proto bychom měli uvažovat nad tím, zda si opatřit kvalitní zabezpečení dveří proti zlodějům a nezvaným návštěvám.

Zabezpečení dveří nemusí být nikterak drahá záležitost, dveře lze zabezpečit i několika levnými způsoby např.: pomocí bezpečnostních dveří se zámkem, cylindrickou vložkou, ochranou proti vysazení z pantů, zadlabávacím zámkem, dveřním kukátkem a řetízkem či dveřním kováním.

Při výběru bezpečnostního systému pro Vaše dveří myslete na to, že chráníte osoby a věci, které máte rádi, a proto jim i sobě dopřejte hlavně kvalitu.


dverni_zabezpeceni


Bezpečnostní dveře ochrání Vás i vše co máte rádi


Bezpečností systémy se nabízejí v různých variantách, ta nejúčinnější a nejpoužívanější je kombinace kvalitních bezpečnostních dveří se zámkem, ve kterých je cylindrická vložka čtvrté třídy. Bezpečnostní dveře jsou ukotveny na několika místech, což zajištuje mimo jiné i ochranu proti vysazení z pantů.

Cylindrická vložka a dveřní kování odradí zloděje na první pohled


Pořízením cylindrické vložky a dveřního kování jistě zastrašíte zloděje už na první pohled. Kvalitní cylindrická vložka je označena štítkem, který nás informuje o její odolnosti proti vytržení, odvrtání, hrubému poškozování, atd. Zámky obsahují také údaje o stupni bezpečnosti. Zámek by mělo krýt dveřní kování, které nejen doladí vzhled Vašich dveří, ale také je udělá bezpečnějšími.

 

Zabezpečení běžných panelákových dveří


 Nemáte-li bezpečnostní dveře a ani se Vám do nich nechce investovat, ale přesto hledáte způsob, jak posílit zabezpečení dveří, pořiďte si jeden ze základních bezpečnostních prvků, které Vás alespoň informují o nečekaných návštěvách, jako jsou dveřní kukátka a řetízky. Dveřní řetízek není nepřekonatelný, ale minimálně vytvoří základní bariéru mezi Vámi a nevítaným hostem. Lepší variantou dveřního řetízku je kukátko, díky němuž nemusíte dveře ani otevírat.

Další šikovné zabezpečení dveří


Dveře lze zpevnit např. kovem po celém obvodu nebo oplechováním, což je chrání proti vyražení nebo prokopnutí. Panty dveří se většinou opatří zarážkou proti vysazení a také je zde možnost využít vícebodový systém zamykání.

zabezpeceni_dveri

Žádné komentáře:

Okomentovat